Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Dharmaopetus

Buddhalaista meditaatiota ja filosofiaa

Yksityisopetusta tai pienryhmä aiemmin osallistuneille Espoon Uusmäessä sopimuksen mukaan. Tiedustelut info@samye.fi 


Kuinka tiikeri kesytetään

Akong  Tulku Rinpochen klassikoksi muodostunut kirja Kuinka tiikeri kesytetään uudistettuna suomennoksena. Kirja tarjoaa tuoreen näkökulman mielen kesyttämiseen, se painottaa omaa kokemusta, tunnetta ja lämpöä. Itse asiassa se on ikivanha ja koeteltu, koska se nousee vuosituhansia vanhasta viisausperinteestä. Myös toinen painos on loppuunmyyty, mutta kirja löytyy-kirjastoista sekä antikvariaateista. 

25 vuodessa tästä kirjasta on tullut uranuurtaja siinä, miten näitä opetuksia voidaan tuoda länsimaisten ihmisten tueksi. STT: Mitä tapahtuu, kun buddhalainen psykologia yhdistyy länsimaalaisiin terapiamuotoihin?


Basam Books klubi Keskustakirjasto Oodissa 2019: 

Kuinka tiikeri kesytetään -kirjan suomentajat Ani Sherab ja Tuula Styrman kertovat kirjan syntyvaiheista ja kuinka sen meditatiivisia ja terapeuttisia harjoituksia käytetään. Haastattelijana Mili Kaikkonen.


Helsingin Kirjamessut 2018: 

Ani Sherab ja Tuula Styrman keskustelivat Akong Tulku Rinpochen kirjan uudesta suomennoksesta Helsingin Kirjamessuilla 2018.


Interfaith Panel 

 


 

The Interfaitf Panel was organized by Suomen Kulttuurienvälinen Yhteisö in April 21, 2022. The discussion was held in Spirit of Helping, Sharing and Solidarity, with Tibetan Buddhism, Hinduism, Bahai, Christianity and Islam practitioners. It had its aims in finding new solutions to problems around the world while learning about different religions and cultures. Uniqueness is our greatest strength and can derive us into finding new solutions of the today’s greatest problems around the world. By discussing and sharing them together solutions can be found. Especially, this panel was held while being deeply touched by the war in Ukraine.

Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton.  Lue lisää

  • "AN AUDACIOUS ENDEAVOUR – A Full Tantric Curriculum Over 21 Years was published in Facebook June 13, 2021. The programme started on April 27th 2021 with 66 participants (16 children and 38 adults on the 21 year programme, and 18 children on the 26 year programme.) The students / practitioners will be living, studying and practising full-time in the retreat centre. They come from 20 different countries but most have been living in the retreat centre for at least several years already."


AKONG - A Remarkable Life dokumenttielokuva 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.

 

Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi (englanninkielinen)
Mindfulness Association free online course
Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Menneet tapahtumat

Tara Rokpa -terapia

Tuula Styrman vastaa Tara Rokpa -terapiasta Suomessa


Tara Rokpa -prosessi on mielenharjoittamisen menetelmä, joka perustuu myötätuntoon. Siinä yhdistyvät buddhalainen filosofia ja länsimainen psykologia. Rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset, hieronta, elementtityöskentely, luova kuvatyöskentely ja muistelutyö turvallisessa ryhmässä auttavat kehittämään kykyä kohdata myötätuntoisesti elämän haasteita. Harjoitusten avulla voit löytää uuden näkökulman omaan elämääsi. Jos myös henkinen ulottuvuus on olennaista omassa kasvussasi, menetelmä voi sopia sinulle. Se voi avata ovia onnellisempaan ja merkityksellisempään elämään.

Opitaan rentoutumaan -illat

Opitaan rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

"Tara Rokpa -menetelmä ja sen harjoitukset
ovat olleet minulle alku kohti avoimuutta, 
rentoutta ja myötätuntoisempaa elämänasennetta."

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opitaan rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Tulku Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opitaan rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia. Kurssi sisältää neljä kokoontumiskertaa.

Tuula Styrmanin ohjaa  Opitaan rentoutumaan -iltoja, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia.
 
Opitaan rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisätietoa tararokpa.fi  ja tararokpa.org

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Ilmoittaudu mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi  tai tekstiviestillä p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Create Interaction Oy
Create Töölö
Lemminkäisenkuja 3, 00100 Helsinki. Kartta

Hinta: 20 €/kerta, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 10 €/kerta.

Tara Rokpa Finland, myös facebookissa ja englanninkieliset sivut www.tararokpa.org

Posti
Tietoja
Instagram