Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Kagyu-perinne  

Kagyu-koulukunnan, kuten kaikkien autenttisten buddhalaisten opetusten alkulähde on Buddha Shakyamuni. Kagyu-opetukset osoittavat tietä rajoittuneista nautinnoista − pysymättömyyden takia pettävistä houkutuksista − todelliseen ja kestävään onneen.

Valaistuneiden mestareiden opetus on siirtynyt henkilöltä toiselle muuttumattomana,  ja viimeiset 900 vuotta perinnettä ovat säilyttäneet  tiibetiläiset lamat, erityisesti  Gyalwa Karmapat, joiden henkinen vaikutus näkyi Tiibetin lisäksi Kiinassa, Mongoliassa ja monissa Himalajan kuningaskunnissa. 

Karma kagyu -perinteen ylläpitäjät muodostavat ns.kultaisen rukousnauhan, ketjun henkilöitä, joiden kautta viisaus on siirtynyt sukupolvelta toiselle.  

Kagyu-koulukunta on yksi tiibetinbuddhalaisuuden neljästä päähaarasta. Se on kattava buddhalaisuuden muoto, jonka juuret ovat 700 - 1100 -luvulla Intiassa, ajassa jolloin buddhalaisuuden kaikki tasot - hinayana, mahayana ja vajrayana - kukoistivat. Pääluostarimme Kagyu Samye Ling Skotlannissa ja sen sivukeskukset, kuten Kagyu Samye Dzong Finland, seuraavat Marpa kagyu -perinnettä. 


Posti
Tietoja
Instagram