Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Opettajat, perinteen haltijat

Elävät esimerkit ovat buddhalaisen perinteen rikkaus. Perimyslinja syntyy jäljittämällä historiassa taaksepäin sukupolvia, joilla on ollut hallussaan tietty opetus. Tähän sivustoon on koottu Kagyu Samye Ling ja Samye Dzong -keskusten keskeisten opettajien elämäkertoja.

 17. Gyalwang Karmapa Ogyen Trinley Dorje, Kagyu-perinteen johtaja jatkaa edeltäjiensä laajaa toimintaa. Hän on opettanut eri puolilla maailmaa ja tuonut perinteen 21. vuosisadalle onnistuneesti.  

 Akong Tulku Rinpoche, Kagyu Samye Lingin ja Rokpa-järjestön perustaja ja puheenjohtaja vuoteen 2013 asti.

Drupon Rinpoche  toimii monissa Aasian maissa ja vierailee vuosittain Kagyu Samye Lingissä. Hän ohjaa pitkiä retriittejä, osallistuu Samye Lingin luostariopiston perustamiseen ja vierailee myös Samye Dzong -keskuksissa. 

Lama Yeshe Losal Rinpoche on Rokpa Trust -säätiön puheenjohtaja, Kagyu Samye Lingin apotti ja retriittien johtaja sekä Holy Isle -projektin toiminnanjohtaja. Lama Yeshe tunnetaan erityisesti meditaatioharjoituksen mestarina. Eläkkeellä 17.6.2019 alkaen.

Lama Katen johtaa Kagyu Samye Lingiä ja sen alaisia keskuksia sekä Rokpa-säätiön toimintaa. Hän on ottanut tehtävän vastaan edesmenneen Akong Rinpochen pyynnöstä jatkaakseen edellisen apotin, Lama Yeshe Rinpochen työtä. 

 

Khenpo Damcho Dawa on arvostettu lama, opettaja ja kirjailija. Hän osallistuu ROKPA Internationalin humanitaariseen toimintaan Tiibetissä ja on vieraillut Skotlannin Samye Lingissä opettamassa buddhalaisuuden perusteita.

Länsimaalaiset lamat  
Akong Tulku Rinpochen nimittämiä länsimaalaisia lamoja on kolme. Heillä kaikilla on takanaan vähintään kaksi pitkää 3-4 vuoden mittaista retriittiä ja heidän vastuullaan on kaupunkikeskuksia ja retriittipaikkoja. 

Lama Gelongma Zangmo johtaa Lontoon Kagyu Samye Dzongia. Hän on ensimmäinen organisaatiomme (vuonna 2001) nimittämä länsimainen lama. Lama Zangmo on kotoisin Tanskasta ja muutti Skotlannin Samye Lingiin vuonna 1977. Silloin hän otti turvautumisvalat 16. Gyalwang Karmapalta. Hän on saanut opetuksia monilta Samye Lingissä vierailleilta korkeilta lamoilta ja tehnyt kolme pitkää retriittiä. Niistä ensimmäinen alkoi vuonna 1984 ja retriitin aikana hän otti nunnan valat koko elämäksi. Vuonna 1998 Lama Zangmo sai täydet gelongma / bikkhuni-valat historiallisessa seremoniassa Bodhgayassa. Lontoon Kagyu Samye Dzong on menestynyt hyvin Lama Zangmon ohjauksessa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ympäri vuoden.

Espanjalainen Lama Tsöndru on ollut kahdella pitkällä retriitillä Samye Lingissä ja perustanut Espanjan keskukset yhdessä muiden espanjalaisten dharmanharjoittajien kanssa. Hän alunperin kutsui Akong Rinpochen Espanjaan 1970-luvulla. 

Lama Rinchen. Ranskalaissyntyinen Ani Rinchen Palmo  nimitettiin lamaksi Karmapan syntymäpäivänä 26.6.2010 Brysselissä. Lama Rinchen on ollut retriitillä yli 20 vuotta.  Hänen päätehtävänään on edelleen ohjata nunnien retriittejä Holy Islellä ja sen lisäksi hän vierailee Brysselin Kagyu Samye Dzong -keskuksessa puolen vuoden välein opettamassa.

Master of Studies

Dharmacarya Ken Holmes on Kagyu Samye Lingin opintovastaava. Hän syntyi Lontoossa vuonna 1947, kiinnostui buddhalaisuudesta jo nuorena ja toimi 16. Gyalwang Karmapan apuna tämän Euroopan-kiertueella. Hän on matkustanut Samye Dzong -keskuksissa opettamassa, tehnyt käännöstöitä ja tulkannut  tiibetiläisten lamojen opetuksia. Hän on skotlantilaisen uskontojenvälisen neuvoston (Scottish Inter Faith Council) perustajajäsen ja on ollut mukana laatimassa koulutusohjelmia Euroopan unionille.  

Toiminta Suomessa

Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) sai tiibetinbuddhalaiset nunnan valat Kenting Tai Situ Rinpochelta vuonna 1989 ollessaan 4 vuoden mittaisella perinteisellä retriitillä Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Ani Sherab opiskeli siellä yhtäjaksoisesti 9 vuotta ja on myöhemmin täydentänyt koulutustaan monilla kursseilla. Hän on toiminut Suomessa vuodesta 1997 Akong Tulku Rinpochen ja Lama Yeshe Losal Rinpochen pyynnöstä ja vetänyt lyhyitä retriittejä mm. Suomen ja Norjan Lapissa sekä Saaristomerellä. Nykyisin Ani Sherab opettaa buddhalaisuutta pääkaupunkiseudulla ja johtaa Kagyu Samye Dzong Finlandin toimintaa. Hän on toinen Kuinka tiikeri kesytetään -kirjan suomentajista. 

Lisää Suomen toiminnasta täällä.








Posti
Tietoja
Instagram