Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus


Toiminta Suomessa

KSD Finland oli vuoteen 2013 asti osa Rokpa Finland ry: n toimintaa. Akong Tulku Rinpoche esitti tuolloin toiveen, että henkinen, terapeuttinen ja humanitaarinen toiminta eriytetään toisistaan. KSD Finland jatkaa henkistä perinnettä, jonka kantavana voimana on buddhalaisuus ja uskontojenvälinen työ. 

Toimintavuosinaan yhdistys järjesti moni dharma-opetustilaisuuksia, kutsui Suomeen vierailevia opettajia, keräsi varoja ROKPA Internationalin humanitaarisille kohteille ja toimi tukena alkavalle Tara Rokpa -terapialle Suomessa.

Tapahtumat


Historiaa - Rokpa Finland ry:n perustaminen

Rokpa Finland ry perustettiin Skotlannissa Kagyu Samye Lingin luostarissa sunnuntaina 26.5.2002, Buddhan valaistumisen ja parinirvanan juhlapäivänä. Paikalla oli kolmetoista suomalaista ja Akong Tulku Rinpoche, joka valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. Välittömästi kokouksen jälkeen siunattiin kahdeksan stupaa.

Suomalaisryhmän jäsenillä oli yhdistyksen perustamisviikonloppuna mahdollisuus osallistua Samye Lingissä myös turvautumisseremoniaan sekä Chenrezig ja Lääkäribuddha-initiaatioihin, jotka Rinpoche antoi.


 

 


Yhdistyksen perustamispäivänä 26.5.2002 Kagyu Samye Lingin luostarin sisääntuloväylän varrella siunattiin kahdeksan stupaa. Aiemmin oli jo valmistunut kahdeksan, joten nyt sisääntuloväylää reunustaa 16 stupaa. Tri Akong Tulku Rinpoche asetti niiden sisään mantroja, pyhäinjäännöksiä, kallisarvoisia kiviä, yrttilääkkeitä ja keskusrungon, "elämänpuun", jonka jälkeen stupat sinetöitiin ja pyhitettiin.


Akong Rinpoche johti stupien siunaamisseremoniaa. Päivä oli Buddhan valaistumisen ja parinirvanan juhlapäivä. Koska samaan aikaan oli täysikuu ja tapahtui kuunpimennys, se oli erityisen hyväenteinen. Rinpoche mainitsi myöhemmin, että sellaisena päivänä tehdyt hyvät teot ovat satatuhatta kertaa voimakkaampia kuin tavallisena päivänä.


Sunnuntai-iltapäivällä vajracharya Akong Tulku Rinpoche antoi Chenrezig initiaation ja valtuudet myötätunnon bodhisattvan harjoitukseen. Seremonian lopuksi ihmisillä oli mahdollisuus pyytää Rinpochen siunaus. Kahdeksan stupan symbolimerkitys >

 

Posti
Tietoja
Instagram