Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Kurssit ja tapahtumat

Kuinka tiikeri kesytetään

Akong  Tulku Rinpochen klassikoksi muodostunut kirja Kuinka tiikeri kesytetään uudistettuna suomennoksena. Kirja tarjoaa tuoreen näkökulman mielen kesyttämiseen, se painottaa omaa kokemusta, tunnetta ja lämpöä. Itse asiassa se on ikivanha ja koeteltu, koska se nousee vuosituhansia vanhasta viisausperinteestä. 

25 vuodessa tästä kirjasta on tullut uranuurtaja siinä, miten näitä opetuksia voidaan tuoda länsimaisten ihmisten tueksi. STT: Mitä tapahtuu, kun buddhalainen psykologia yhdistyy länsimaalaisiin terapiamuotoihin?


Basam Books klubi Keskustakirjasto Oodissa 2019: 

Kuinka tiikeri kesytetään -kirjan suomentajat Ani Sherab ja Tuula Styrman kertovat kirjan syntyvaiheista ja kuinka sen meditatiivisia ja terapeuttisia harjoituksia käytetään. Haastattelijana Mili Kaikkonen.


Helsingin Kirjamessut 2018: 

Ani Sherab ja Tuula Styrman keskustelivat Akong Tulku Rinpochen kirjan uudesta suomennoksesta Helsingin Kirjamessuilla 2018.Dharmapiirit ja yksityisopetus

Dharmapiiri muodostuu useimmiten muutamasta henkilöstä, jotka toivovat ohjausta harjoitukseen. Piireissä meditoidaan ja keskustellaan Buddhan opetuksista. Kokoontumisajat sovitaan piirikohtaisesti, Ohjaajana toimii Ani Sherab. Myös yksityisopetusta, tiedustelut info@samye.fi. Paikka: Rosalankuja 2, 00590 Helsinki.

Yhteismeditaatiot Kampin kappelissa

Kampin Kappeli

Kampin kappelissa järjestetään uskonnollisten traditioiden yhteismeditaatioita keskiviikkoisin kuussa  Kevätkaudella 2019 vetovastuussa ovat buddhalaisuutta edustamassa Markko Hämäläinen ja Ani Sherab sekä kristilliseltä puolelta Sinikka Leppihalme ja Pekka Hiltunen, joka on eläkkeellä kirkon uskontokasvatussihteerin virasta.

Yhteismeditaatio on klo 18-19, mutta ellet ehdi meditoida kokonaista tuntia, voit liittyä mukaan myös kuuden jälkeen. Pieni äänimerkki päättää harjoituksen ja sen jälkeen kokoonnutaan salin ulkopuolella. Suuntaamme läheiseen kahvilaan vaihtamaan ajatuksia noin tunniksi.

Syys-joulukuussa 2019 yhteismeditaatiot  joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko.


Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton. Lue lisää


AKONG - A Remarkable Life dokumenttielokuva 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.


Jos jaluaisit nähdä tämän elokuvan tai järjestää varainkeruutapahtuman, ota yhteyttä info@samye.fi. Elokuvailtojen aikana kerätyt varat lahjoitetaan Akong Memorial Foundationille Akong Rinpochen työn jatkamiseksi. 


Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi (englanninkielinen)
Mindfulness Association free online course
Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Tara Rokpa -terapia

Uusi Takaisin alkuun -ryhmä aloittaa Helsingissä!

Takaisin alkuun -viikonlopputyöpaja 1.–3.11. 2019 käynnistää Tara Rokpa -prosessin.  

Aikataulu: pe 1.11 klo 17.30-20.30, 
la 2.11 klo 10.00-1800 
su 3.11 klo 10-15.00  

Ohjaaja: Tara Rokpa -terapeutti Sarah Wass Skotlannista
Tulkki ja koordinaattori: Tuula Styrman 
Ilmoittautumiset ja tiedustelut : info@create.fi

Hinta: 125€ sisältää ohjauksen ja terapeutin matka- ja majoituskulut.
Kurssipaikka: Luontopäiväkoti Uikunkoto Viikissä, Koetilantie 1 C, 00790 Helsinki
Käynti ja pysäköinti Hakalantien puolelta.
Ruokailut: tarjolla teetä ja kahvia sekä pientä välipalaa, lounaaksi omat eväät.  

Tara Rokpa -prosessi on mielenharjoittamisen menetelmä, joka perustuu myötätuntoon. Siinä yhdistyvät buddhalainen filosofia ja länsimainen psykologia. Rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset, hieronta, elementtityöskentely, luova kuvatyöskentely ja muistelutyö turvallisessa ryhmässä auttavat kehittämään kykyä kohdata myötätuntoisesti elämän haasteita. Harjoitusten avulla voit löytää uuden näkökulman omaan elämääsi. Jos myös henkinen ulottuvuus on olennaista omassa kasvussasi, menetelmä voi sopia sinulle. Se voi avata ovia onnellisempaan ja merkityksellisempään elämään. 

"Tara Rokpa -menetelmä ja sen harjoitukset
ovat olleet minulle alku kohti avoimuutta, 
rentoutta ja myötätuntoisempaa elämänasennetta."

Opi rentoutumaan -illat

Opi rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opi rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opi rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia. Kurssi sisältää neljä kokoontumiskertaa.

Tuula Styrmanin ohjaa Opi rentoutumaan -iltoja, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia.
 
Opi rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisää tietoa Tara Rokpa -terapiasta suomeksi: Tara Rokpa -terapia ja englanniksi: Tara Rokpa Therapy

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Ilmoittaudu mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi  tai tekstiviestillä p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Create amoven Hyvinvointigalleria
Sofia Future Farm -kaupunkikeskuksen Offline-tila, 6. krs
Sofiankatu 4, Helsinki. Helsinki. Kartta

Hinta: 20 €/kerta, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 10 €/kerta.

Tara Rokpa Finland facebookissa ja englanninkieliset sivut www.tararokpa.org

Sähköposti
Tietoja