Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Kurssit ja tapahtumat

Mielenrauhaa buddhalaisin meditaatiomenetelmin

Järjestäjä: Kulttuurikeskus Sofia 31.8 – 2.9.2018

Aurinko valaisee merta Kallvikinniemellä. Kuva: Ani Sherab


Meditaatiopainotteinen viikonloppu järjestetään Helsingin Vuosaaressa, Kallvikin luonnonkauniilla niemellä meren äärellä. Ohjelma alkaa perjantaina klo 18 tutustumiskierroksella Kulttuurikeskus Sofiaan Eija Stenrothin johdolla. Lauantaiaamuna on mahdollista tehdä ohjattu kävelyretki Kallvikinniemen luonnonsuojelualueelle.

Varsinainen retriitti alkaa lauantaina lounaan jälkeen buddhalaisnunna Ani Sherabin ohjauksella. Tutustumme Buddhan opettamiin meditaatiomenetelmiin: mielen rauhoittamisen keinoihin, mielikuvaharjoituksiin ja myötätunnon kehittämiseen. Pohdimme millaisella motivaatiolla meditoiminen kannattaa ja miksi hiljentyä. 


Retriittiohjelma

Perjantai 31.8.2018
- Saapuminen Kulttuurikeskus Sofiaan alk. klo 15, majoittuminen ja tutustumiskierros (Eija Stenroth)
- Iltapalaa saa ostaa aulakahvilasta
Lauantai 1.9.
- Aamiainen niille, jotka ovat majoittuneet jo perjantaina.
- Kävelyretki Kallvikinniemen luonnonsuojelualueelle (Eija Stenroth)
- Lounas yhdessä Ani Sherabin kanssa
- Retriitti alkaa, meditaatio-ohjeet osallistujien tausta ja toiveet huomioon ottaen
- Iltapäiväkahvi
- Ohjattuja meditaatioharjoituksia
- Itsenäistä harjoitusta
- Päivällinen
- Mahdollisuus henkilökohtaiseen palaveriin meditaatioon liittyvissä kysymyksissä
- Iltapalaa aulakahvilasta
Sunnuntai 2.9.
- Aamiainen
- Myötätunnon meditaatio 
- Palaute ja loppukeskustelu
- Lounas ja kotiinlähtö n. klo 14


Retriitin aikaa istumme pääasiassa tuoleilla, mutta halutessaan voi ottaa mukaan tyynyn tai rullattavan viltin ja kokeilla lattialla istumista. Tyyny toimii korokkeena, jotta on helpompi istua. 

Ani Sherab sai tiibetinbuddhalaiset nunnan valat vuonna 1989 ollessaan neljän vuoden mittaisella perinteisellä retriitillä Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Hän on toiminut Suomessa vuodesta 1997 Samye Lingin luostarin pyynnöstä, ja vetänyt lyhyitä retriittejä mm. Lapissa sekä Saaristomerellä. Nykyisin hän toimii Helsingissä ja on vastuussa Kagyu Samye Dzong Finlandin toiminnasta. Hän on osallistunut uskontojen väliseen yhteistyöhön ja ollut seminaaripuhujana myös Kulttuurikeskus Sofiassa.

Hinta: 
186€ /hlö 2hh
232€ /hlö 1hh 

Yhden hengen huone on suositeltava retriittiin keskittymisen näkökulmasta, mutta ei edellytys osallistumiselle.

Sofiassa on usein mahdollisuus aamu-uintiin (allas) tai iltasaunaan. Mereen pääsee myös virkistäytymään. Pukukoppi ja laituri ovat aivan vieressä. Varaa halutessasi uimavarusteet mukaan.

Ilmoittautumiset 23.8. mennessä reception@sofia.fi tai puh. 010–277 900. 


Tulossa syksyllä 2018:

Akong  Tulku Rinpochen klassikoksi muodostunut kirja Kuinka tiikeri kesytetään uudistettuna suomennoksena. 

Kirja tarjoaa tuoreen näkökulman mielen kesyttämiseen, se painottaa omaa kokemusta, tunnetta ja lämpöä. Itse asiassa se on ikivanha ja koeteltu, koska se nousee vuosituhansia vanhasta viisausperinteestä.

25 vuodessa tästä kirjasta on tullut klassikko siinä, miten näitä opetuksia voidaan tuoda länsimaisten ihmisten tueksi.


Enkelihanke - uskontodialoginen kaupunkitaidehanke

 

Myötätunnon bodhisattva ChenrezigTule maalaamaan enkeleitä ja valo-olentoja ja osallistu samalla kaupunkitaidehankkeeseen!

Enkeli-hanke on Helsingin alueella toteutettava kaikille lapsille suunnattu taideprojekti, jossa luodaan moniäänistä enkelikuvastoa. Tarkoitus on tutustua eri uskontojen perinteisiin. Maalausten pohjalta toteutetaan julkisen tilan taideteos syksyllä 2018. 

Vetäjinä kuvataiteilija Raita Virkkunen ja taidekäsityöläinen Kaisa Barbieri. Lue lisää
 

Dharmapiirit ja yksityisopetus

Dharmapiiri muodostuu useimmiten muutamasta henkilöstä, jotka toivovat ohjausta harjoitukseen. Kokoontumisajat sovitaan piirikohtaisesti. Piireissä meditoidaan ja keskustellaan Buddhan opetuksista.

Vetäjänä on Ani Sherab. 

Myös yksityisopetusta, opetus on maksutonta. Tiedustelut  info@samye.fi.

Paikka: Rosalankuja 2, 00590 Helsinki.
Ilmoittaudu mukaan info@samye.fi.


 

Myötätunto-harjoitus
Lojong-harjoitus.pdf (307.42KB)
Myötätunto-harjoitus
Lojong-harjoitus.pdf (307.42KB)


 

Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf (520.52KB)
Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf (520.52KB)
Valkoisen Taran mantra ja 7-osainen rukous
Rukouksia ja mantroja.pdf (400.58KB)
Valkoisen Taran mantra ja 7-osainen rukous
Rukouksia ja mantroja.pdf (400.58KB)Yhteismeditaatiot Kampin kappelissa

Kampin kappelissa järjestetään uskonnollisten traditioiden yhteismeditaatioita keskiviikkoisin noin kerran kuussa. Syyskaudella 2017 vetovastuussa ovat buddhalaisuutta edustamassa Ani Sherab sekä kristilliseltä puolelta Sinikka Leppihalme ja Pekka Hiltunen, joka on eläkkeellä kirkon uskontokasvatussihteerin virasta.

Yhteismeditaatio on klo 18-19, ellet ehdi meditoida kokonaista tuntia, voit liittyä mukaan myös kuuden jälkeen. Pieni äänimerkki päättää harjoituksen ja sen jälkeen kokoonnutaan salin ulkopuolella. Suuntaamme läheiseen kahvilaan vaihtamaan ajatuksia noin tunniksi.

Yhteismeditaatiot jatkuvat kevätkaudella 2018 joka kuun ensimmäinen keskiviikko, paitsi tammikuussa kuun toinen keskiviikko. Päivämäärät: 10.tammikuuta, 7. helmikuuta, 7. maaliskuuta, 4. huhtikuuta ja 2. toukokuuta.


Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton. Lue lisää


AKONG - A Remarkable Life -elokuvan Suomen ensi-ilta 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.


Jos jaluaisit nähdä tämän elokuvan tai järjestää varainkeruutapahtuman, ota yhteyttä info@samye.fi. Elokuvailtojen aikana kerätyt varat lahjoitetaan Akong Memorial Foundationille Akong Rinpochen työn jatkamiseksi. 


Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi 

Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Gelong Thubten: Buddhalaisia keinoja yhteiskunnan rakentamiseenTara Rokpa -terapia ja Opi rentoutumaan -illat

 

Opi rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opi rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opi rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia.

Syksyllä on taas mahdollisuus osallistua Tuula Styrmanin ohjaamiin Opi rentoutumaan -iltoihin, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia. Opi rentoutumaan alkaen  5.11.2017 klo 10-15.
 
Opi rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisää tietoa Tara Rokpa -terapiasta suomeksi: Tara Rokpa -terapia ja englanniksi: Tara Rokpa Therapy

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Opi rentoutumaan -illat

Ilmoittaudu aina mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi tai p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
 
Paikka: Create amoven Hyvinvointigalleria, Nervanderinkatu 10 (katutaso), Etu-Töölö, Helsinki. Kartta
Hinta: 25 €/kerta, neljän kerran sarja yhteensä 100 € (maksu käteisellä tai pankkisiirrolla/laskulla)

Tara Rokpa Finland Facebookissa

www.create.fi
Löydät meidät myös Facebookista ja Twitteristä @Createamove