Kagyu Samye Dzong Finland

    Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus


Kurssit ja tapahtumat


Tiibetiläinen uusi vuosi

Teemme myötätunnon bodhisattvan Chenrezigin lyhyen harjoituksen lauantaina 17.2.2018 klo 14. Ohjeet saa paikan päällä. Samalla vietämme uuden vuoden juhlaa nyyttikestein. Maakoiran vuosi 2018 alkaa kuukalenterin mukaan 15.helmikuuta. Sitä seuraa kahden viikon jakso, jolloin harjoitus on erityisen tehokasta (bumjur dawa). 

Paikka: Rosalankuja 2, 00590 Helsinki. Osanottajamäärä on rajallinen, ilmoittaudu mukaan info@samye.fi ja saat tarkemmat tulo-ohjeet.Buddhalaista filosofiaa ja meditaatiota

Lauantai 27.1.2018 klo 11-17 

Joogastudio Samadhi 
Askaistentie 29 20810 Turku 

Elämän asettamat ulkoiset haasteet ja sisältä kumpuavat kysymykset ohjaavat meitä ottamaan selvää, miten asiat toimivat ja mitä elämä on. Henkisen harjoituksen avulla tietämättömyyden verho siirretään vähitellen syrjään.

Buddha opetti asioiden keskinäisestä riippuvaisuudesta. Maailman muodostavat syy- ja seuraussuhteet ovat varsin monimutkaisia, ja siksi Buddha opetti myös erilaisia meditaatiomenetelmiä. Näemme sisältä käsin miten asioiden monisyiset kudelmat toimivat ja päädymme lopulta oikeaan ymmärrykseen.


Todellinen yhteisöllisyys alkaa mukana olevien ihmisten sydämestä. Sisäinen rauha tuo ulkoisen rauhan, niin että yhteisön jäsenet voivat oppia tukemaan toisiaan ja olemaan läsnä toisilleen. Opettajana  on suomalainen Ani Sherab, joka sai nunnan valat vuonna 1989 Kagyu Samye Lingin tiibetiläisessä keskuksessa Skotlannissa. Hän on toiminut Suomessa vuodesta 1997.

Talo tarjoaa keittolounaan pientä lahjoitusta vastaan.

Ilmoittautumiset
Ari Vuokko
puh. 044 951 2323
shunyataturku@gmail.com


Dharmapiirit ja yksityisopetus

Dharmapiiri muodostuu useimmiten muutamasta henkilöstä, jotka toivovat ohjausta harjoitukseen. Kokoontumisajat sovitaan piirikohtaisesti. Piireissä meditoidaan ja keskustellaan Buddhan opetuksista.

Vetäjänä on Ani Sherab. 

Myös yksityisopetusta, opetus on maksutonta. Tiedustelut  info@samye.fi.

Paikka: Rosalankuja 2, 00590 Helsinki.
Ilmoittaudu mukaan info@samye.fi.


 


Buddhalainen menetelmä myötätunnon kehittämiseen
Lojong-harjoitus.pdf (307.42KB)
Buddhalainen menetelmä myötätunnon kehittämiseen
Lojong-harjoitus.pdf
(307.42KB)
Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf (520.52KB)
Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf
(520.52KB)


Rukouksia Taralle
TaraRukoukset.pdf (516.17KB)
Rukouksia Taralle
TaraRukoukset.pdf
(516.17KB)
Alkuharjoitukset (ngondro)
Harjoitusteksti
ngondro_tiib.pdf (551.32KB)
Alkuharjoitukset (ngondro)
Harjoitusteksti
ngondro_tiib.pdf
(551.32KB)


Yhteismeditaatiot Kampin kappelissa

Kampin kappelissa järjestetään uskonnollisten traditioiden yhteismeditaatioita keskiviikkoisin noin kerran kuussa. Syyskaudella 2017 vetovastuussa ovat buddhalaisuutta edustamassa Ani Sherab sekä kristilliseltä puolelta Sinikka Leppihalme ja Pekka Hiltunen, joka on eläkkeellä kirkon uskontokasvatussihteerin virasta.

Yhteismeditaatio on klo 18-19, ellet ehdi meditoida kokonaista tuntia, voit liittyä mukaan myös kuuden jälkeen. Pieni äänimerkki päättää harjoituksen ja sen jälkeen kokoonnutaan salin ulkopuolella. Suuntaamme läheiseen kahvilaan vaihtamaan ajatuksia noin tunniksi.

Yhteismeditaatiot jatkuvat kevätkaudella 2018 joka kuun ensimmäinen keskiviikko, paitsi tammikuussa kuun toinen keskiviikko. Päivämäärät: 10.tammikuuta, 7. helmikuuta, 7. maaliskuuta, 4. huhtikuuta ja 2. toukokuuta.


Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton. Lue lisää


AKONG - A Remarkable Life -elokuvan Suomen ensi-ilta 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.


Jos jaluaisit nähdä tämän elokuvan tai järjestää varainkeruutapahtuman, ota yhteyttä info@samye.fi. Elokuvailtojen aikana kerätyt varat lahjoitetaan Akong Memorial Foundationille Akong Rinpochen työn jatkamiseksi. 


Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi 

Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Gelong Thubten: Buddhalaisia keinoja yhteiskunnan rakentamiseenTara Rokpa -terapia ja Opi rentoutumaan -illat

 

Opi rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opi rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opi rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia.

Syksyllä on taas mahdollisuus osallistua Tuula Styrmanin ohjaamiin Opi rentoutumaan -iltoihin, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia. Opi rentoutumaan alkaen  5.11.2017 klo 10-15.
 
Opi rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisää tietoa Tara Rokpa -terapiasta suomeksi: Tara Rokpa -terapia ja englanniksi: Tara Rokpa Therapy

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Opi rentoutumaan -illat

Miten löydät meidät

Interaktiivinen karttamme ohjaa sinut sijaintiimme.

Ilmoittaudu aina mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi tai p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
 
Paikka: Create amoven Hyvinvointigalleria, Nervanderinkatu 10 (katutaso), Etu-Töölö, Helsinki. Kartta
Hinta: 25 €/kerta, neljän kerran sarja yhteensä 100 € (maksu käteisellä tai pankkisiirrolla/laskulla)

Tara Rokpa Finland Facebookissa

www.create.fi
Löydät meidät myös Facebookista ja Twitteristä @Createamove