Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Kurssit ja tapahtumat


Tulossa marraskuussa 2018: 

 

Akong  Tulku Rinpochen klassikoksi muodostunut kirja Kuinka tiikeri kesytetään uudistettuna suomennoksena. 
Kirja tarjoaa tuoreen näkökulman mielen kesyttämiseen, se painottaa omaa kokemusta, tunnetta ja lämpöä. Itse asiassa se on ikivanha ja koeteltu, koska se nousee vuosituhansia vanhasta viisausperinteestä.25 vuodessa tästä kirjasta on tullut klassikko siinä, miten näitä opetuksia voidaan tuoda länsimaisten ihmisten tueksi.

Dharmapiirit ja yksityisopetus

Dharmapiiri muodostuu useimmiten muutamasta henkilöstä, jotka toivovat ohjausta harjoitukseen. Kokoontumisajat sovitaan piirikohtaisesti. Piireissä meditoidaan ja keskustellaan Buddhan opetuksista.

Vetäjänä on Ani Sherab. 

Myös yksityisopetusta, opetus on maksutonta. Tiedustelut  info@samye.fi.

Paikka: Rosalankuja 2, 00590 Helsinki.
Ilmoittaudu mukaan info@samye.fi.


 


Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf (520.52KB)
Rukouspyyntö
Kirje KSD-keskuksille.pdf (520.52KB)
Valkoisen Taran mantra ja 7-osainen rukous
Rukouksia ja mantroja.pdf (400.58KB)
Valkoisen Taran mantra ja 7-osainen rukous
Rukouksia ja mantroja.pdf (400.58KB)Yhteismeditaatiot Kampin kappelissa

Kampin kappelissa järjestetään uskonnollisten traditioiden yhteismeditaatioita kerran kuussa. Syyskaudella 2018 vetovastuussa ovat buddhalaisuutta edustamassa Markko Hämäläinen ja Ani Sherab sekä kristilliseltä puolelta Sinikka Leppihalme ja Pekka Hiltunen, joka on eläkkeellä kirkon uskontokasvatussihteerin virasta.

Yhteismeditaatio on klo 18-19, ellet ehdi meditoida kokonaista tuntia, voit liittyä mukaan myös kuuden jälkeen. Pieni äänimerkki päättää harjoituksen ja sen jälkeen kokoonnutaan salin ulkopuolella. Suuntaamme läheiseen kahvilaan vaihtamaan ajatuksia noin tunniksi.

Yhteismeditaatiot jatkuvat syys-joulukuussa 2018 joka kuun ensimmäinen keskiviikko.


Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton. Lue lisää


AKONG - A Remarkable Life -elokuvan Suomen ensi-ilta 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.


Jos jaluaisit nähdä tämän elokuvan tai järjestää varainkeruutapahtuman, ota yhteyttä info@samye.fi. Elokuvailtojen aikana kerätyt varat lahjoitetaan Akong Memorial Foundationille Akong Rinpochen työn jatkamiseksi. 


Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi 

Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Gelong Thubten: Buddhalaisia keinoja yhteiskunnan rakentamiseenTara Rokpa -terapia ja Opi rentoutumaan -illat

 

Opi rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opi rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opi rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia. Kurssi sisältää neljä kokoontumiskertaa.

Tuula Styrmanin ohjaa Opi rentoutumaan -iltoja, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia.
 
Opi rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisää tietoa Tara Rokpa -terapiasta suomeksi: Tara Rokpa -terapia ja englanniksi: Tara Rokpa Therapy

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Opi rentoutumaan -illat

Ilmoittaudu aina mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi tai p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
 
Paikka: Create amoven Hyvinvointigalleria, Nervanderinkatu 10 (katutaso), Etu-Töölö, Helsinki. Kartta
Hinta: 25 €/kerta, neljän kerran sarja yhteensä 100 € (maksu käteisellä tai pankkisiirrolla/laskulla)

Tara Rokpa Finland Facebookissa

www.create.fi
Löydät meidät myös Facebookista ja Twitteristä @Createamove